perjantai 22. elokuuta 2014

Tietoturva

Laitteiston netti suojaamisessa pitää ottaa huomioon ettet lataa mitään epäillyttävää ja virus suoja kannattaa päivittää aina kun on mahdollista samoin kannattaa tarkistaa konen joka päivä.

Sähköpostin käyttössä oikeastaan tarvitsee vain muistaa ettei avaa mitään postei jotka tuntuvat epäilyttävältä. Jos avaat niin ei kannatta ainakaan avata epäilyttäviä liitetiedostoja. Vaarat sähköpostissa ovat juurikin madot ja virukset.

Internetin selailulussa ovat nettisivujen sisällä olevat virukse. Voit välttää virukset menemällä sivuille jotka tiedät turvalliseksi tai ei mene vain tuntemattomiin linkkeihin.

Omien tietojen kansssa tarvii olla hyvin tarkka. Mitä kannattaa laittaa nettiin. Uhkia voi olla vaikka henkilöllisyyden varastaminen. Älä laita kaikkea yksityis elämästä nettiin tai mittään tärkeimpiä tietoja.

Yleisillä koneilla ei kannata tehdä mitään turhaa tai mennä minnekkään missä vaaditaa salasana koska joku toinen käyttäjä on voinut käydä sivulla josta on tullut virus. Eli älä käy esim nettipankissa.

Pystyisin parantamaan tietoturvaa sillä tavalla että, en menisi niin helposti linkkeihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti