tiistai 3. helmikuuta 2015

Tunnista riskitekijät datis tehtävä

1.Henkilö
Esimekiksi henkilöt jotka eivät käytä nettiä/tietokonetta joka päiväisesti. He voivat jättää lukitsematta konettaan koska eivät osaa sitä tai eivät tee sitä kotona joten heidän koneeltaan voisi päästä tärkeisiin tietoihin käsiksi. Sellaiset ihmiset jotka eivät osaa erottaa huijaus sivustoja tai viruksia sisältäviä ohjelmia jolloin voi tulla viruksia jotka ottavat tärkeitä salasanoja ja käyttäjä tunnuksia(Pankkitilien tai vaikka kryptauksien).

Miten parantaa nämä helpot virheet: Kertomalla henkilöstölle  kuinka laittaa lukkoon tietokone tai kuinka erottaa huijaus sivuja. On myös mahdollista laittaa sääntöjä netin käyttöön ja koneen käyttämiseen. Ja puhdistamalla koneet heti kun tulee epäilyjä.


2.Laitteisto ja ohjelmisto

Päivittämättömät ohjelmistot ja vanhentuneet laitteistot koska laitteiston vanhetessa ei niiden tehot ehkä enään riitä uusimpien virusturvien pyörittämiseen samaan aikaan kun tekee töitä. Päivittämätön virusturva tietää aukkoja ja sieltä voi tulla hyvin ikäviä viruksia. Tiedostot joista ei voi olla sata varma vaan se on googlattu ja se vain ladataan.


Kuinka parantaa: Päivittää koneita aina kun tarvitsee ja virusturva päivitetään aina kun on tarve.
Myös hommaamalla parempia virus turvia niin voi olla varmempia tuloksia niiden toimivuuden.
Tuntemattomien latauksien kanssa voi suositella sivuja henkilöstölle josta voi ladata turvallisesti tai sitten ei ladata valmiita pdf tiedostoja esim vaan tehään itse.


Kuva:http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/f0/DARPA_Big_Data.jpg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti