maanantai 3. marraskuuta 2014

Kryptaus raportti

Saimme tehtäväksi selvittää mitä tarkittaa kryptaus enkryptaus ja dekryptaus. Myös piti selvittää mikä rooli salaamisella on tietoturvan kannalta. Mitkä ovat uhat ja riskit hommassa. Mahdollisuudet mitä salaaminen tuo.
Sitten piti listata viisi ilmaista ja maksullista ohjelmaa tähän ohjelmaan. Palautus tapahtui sillein että piti enkryptaa tiedoto jonka teit ja antaa ohjeet sen avaamiseen.

Tein näistä ohjelmista tehtävän:
Ilmaiset:

1.axcrypt
2.Disckcrypt
3.Rohos Mini Drive
4.MEO File Encryption Software
5.Blowfish advanced cs 2.57

Maksulliset:

1.Bestcrypt
2.Folder lock
3.Advanced encryption package pro 5.98
4.Dekart keeper 4.0
5.cryptoforge 4.1

Valitsin ilmaiset sillä mikä näytti helppo käyttöiseltä ja hyvältä. Ja luin hieman kommenteja mitä niistä oli tullut.

Maksullisista valitsin neljä viidestä sellaisesta top10 2014 enkryptaus ohjelmaa. Bestcrypt tuli muuten vaan vastaan googlessa ja katsoin että se on todella hyvä ohjelma ammattilaiselle.

Salaus mekaniikka oli jokaisessa että ne lukitsevat joko tiedoston tai kovalevyn ja sitten laittavat siihen salasanan. Joissakin oli hieman lisä ominaisuuksia esim : Jos laittoi liian monta kertaa väärän salasanan niin ohjelma sammuttaa itsensä.

Salaus ohjelman käyttämisestä tuli ihan hyvä käyttö kokemus ja nyt tästä lähin vois salata kaikki todella tärkeät tiedostot tai kansiot.Koska salaus antoi itse varmuuden ettei kukaan pääse avaamaan ja kun se oli pää asiassa niin helppoa.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti