sunnuntai 14. syyskuuta 2014

tutoriaali bandan pää Nyt opetan kuinka teet hienon sarja kuva bandan pään adobe illustratorilla.

Ensimmäinen asia mitä tehdään on, että otamme ellipse työkalun ja teemme ympyrän.(ellipsen pika näppäin on L)
Sitten muotoillaan se pään muotoiseksi direct selektionilla(A) klikkaamalla kaksi kertaa ympyrän ala pisteestä.

Sitten valitse ympyrä selektion toolilla(V) ja kopioi(Ctrl ja C). Sitten painat Ctrl ja V.
Tästä tulee korva. Tee kaksi kopiota korvan sisä puoli ja ulkopuoli. käänä kopioita hieman slektion toolilla ottamalla korvien neliön kulmasta kiini silloinkun tulee nuolet molempiin suuntiin kaarevasti.(voit tehdä toisen kopion valmiksi käänetystä kopiosta) SIttenkun olet saanut tehtyä korvan niin oikea klikkaa isompaa ja arrange send to back. pienemmälle send to backward.
OK nyt ollaan tehty toinen niin väritetään se. Oikealla on sellainen työkalu kuin gradiant.
Selection toolilla napauta isompaa korvaa ja gradianttia sitten paina.Alla on isomman ja pienemmän gradiant asetukset.
                                                           ISOMMAN
                                                                 PienemmänNyt painat shiftiä pohjassa ja selctionilla eka jompaa kumpaa korvan palloa ja sit toista. Sitkun molemmat ovat valittuna kopioi ctrl ja c. Kopio ctrl ja v. Sittenkun on kaksi saman näköistä korvaa siinä paperilla niin mene object sieltä transform,reflekt. Reflektistä vertical ja laitat korvan kuvan tavalla oikeaan paikkaan sit send to back.

Valitse pää pallo ja gradiant asetukset on taas alla :)

Sit on silmien vuoro. piirä ympyrä ellips työkalulla ja venytä sitä kuvan tavalla ja väritys on taas gradiant asetukset taas alla
Sit teet sen pallon sisälle toisen samalla värillä millä eka mutta vaihdat angel asetuksen 90.

Sitten piirät äskösen pallon sisälle melkein saman kokoisen pallon ja värjäät sen  valkoiseksi

Selectionilla painat valkoista palloa ja ctrl ja c. Sit ctrl ja F koska haluamme kopioida valkoisen pallon päälle toisen jotta saamme pienennetty helposti shiftiä pohjassa pitämällä silmän jonka värin saa päättää itse.
Tee ellipsillä pienipallo silmän sisälle jonka väri on itse määritettävissäLisää silmän siniseen värilliseen osaan valkoisja pienijä palloja

Sit shifti pohjassa kaikki pallot valintaan ja ctrl C ja ctrl V.  Kopioidulle silmälle sam kuin korvaa kääntäessä.PS. kannattaa ennen kopiointia kun kaikki silmän pallot on valittu niin groupata ne object ja group.


Sit nenä. Tee pieni ympyrä ja ja venytä kuvan nenän  muotoiseksi direct selection toolilla. väritys taas gradiant.Sit nenän päälle tummenus. Tee kuvan mukainen pallo ellipsillä ja muotoile direct toolilla(A) alempi osa nenän kanssa yhteisen muotoiseksi. tummennus saa olla nenän päällä koska oikea klikkaa nenää kun se on valittuna  ja bring to front.sama silmillä. Väri mikä nenälle tulee gradiant.


Suun vuoro. Suu tehään laittamalla kaksi vähän soikeaa palloa päällekkäin ja pathfinder. laita pathfinderissä minus front.

Aseta suu nenän alle kuvan tavalla.

Posket. Tee ympyrän muotoiset pallot ja gradiant. Siirä poski suun alle ja  suulle bring to front.


Näyttää vähän vahvalta jep. Mennään työkaluun transparency.
 Sielä vaihda normal multiply ja opacity 50%. Kopiot  posken ja pistät toisen suun osan alle.

Ääriviivojen poisto. Ota selection tooli ja vedä vasen nappi pohjassa koko työn ylemmästä vasemmasta nurkasta oikean alempaan. Koko pää pitäisi olla valittuna niin ylhäällä on kaksi valintaa ota oikean puoleinen


Taustan värjäys. Ota Rectangle tool(M) ja vasemmasta ylä nurkasta oikeaan ala nurkkaan. Tässä gradian asetukset joita itse käytän ja paina sit bring to back.
Lähde: https://www.youtube.com/watch?v=_6UbccGKfKk                         https://www.youtube.com/watchv=COX_gL2P2Pg&src_vid=_6UbccGKfKk&feature=iv&annotation_id=annotation_1563005389
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti